KLUB KREATYWNEGO JUNIORA

Moi drodzy,
dziś dla odmiany pobawimy się trochę w kuchni. Wiosenny czas i kolorowe warzywa mogą wpłynąć na wasze pomysły.
Aby pomóc Waszej wyobraźni wysyłam link do  filmiku inspirującego do robienia wiosennych kanapeczek.
Przed ich wykonaniem pamiętajcie o umyciu rąk i warzyw.
Możecie zrobić je nie tylko dla siebie, ale całej rodziny (oczywiście pod okiem rodzica).

1.Przepis na śmieszne tosty
Składniki:
Tosty, żółty ser, papryka, kiełki rzeżuchy, 2 rodzynki, pomidory.
Wykonanie:
Opiekamy w tosterze chleb tostowy. Smarujemy masłem, kładziemy plasterek żółtego sera.
Tworzymy warzywną buzię i fantazyjną czuprynę z kiełków rzeżuchy.

2.Wiosenny kotek
Składniki:
Bułka, masło, twarożek, listki rzeżuchy, marchewka, szczypiorek, jajko na twardo, sałata
Wykonanie:
Bułkę kroimy na pół i smarujemy masłem i twarożkiem. Robimy buźkę kota z plasterków jajka na twardo (oczy),
plasterka rzodkiewki (nosek), wąsy ze szczypiorku i czuprynka z rzeżuchy.

Smacznego!

Pozdrawiam,

pani Renata

OGNISKO PRACY POZASZKOLNEJ NR 4 W ZABRZU „Centrum Edukacji Twórczej” (OPP4 „CET”) powołane w wrześniu 1968 r. w Zaborzu, od 1998 r. działa na Porembie, jest samorządową placówką wychowania pozaszkolnego.